Kunnen we je helpen?
Theedoek
Fietsroute: Maasroute (25 km)Fietsroute: Maasroute (25 km)Fietsroute: Maasroute (25 km)Fietsroute: Maasroute (25 km)

Fietsroute: Maasroute (25 km)

Start nabij Vakantie bij Meeussen – Plasmolen / Mook

Als u deze Maasroute fietst dan heeft u binnen een afstand van 25 km de natuur-hoogtepunten in het zuidelijke Rijk van Nijmegen te pakken: stuwwallen, bossen, heide en water.
(Fiets de route wel ‘linksom’ anders wacht u een flinke klim…)


Vanuit Vakantie bij Meeussen in Plasmolen fietst u de brug over naar Middelaar richting de Maas. Onderweg komt u langs de Maasheggen gelegen in de uiterwaarden van de Maas. U fietst ruimt 4 km langs de Maas - met aan de overkant van het water de provincie Brabant en de kerk van Cuijk. Via Mook en Heumen fietst u verder naar Malden.

Via de bossen van Malden komt u in Nijmegen uit bij natuurgebied Heumensoord. Heumensoord is vooral bekend als terrein waar elk jaar met de 4Daagse van Nijmegen 6000 militairen uit zo’n 30 landen verblijven. Dit 500 hectare grote natuurgebied is echter ook een prachtig vogelgebied en wordt beheerd door Natuurmonumenten.

Via Heumensoord komt u teruggefietst richting Mook om daar aan te komen bij natuurgebied de Mookerheide. Dit natuurgebied ligt op een uitloper van de Nijmeegse stuwwal. Niet voor niks adviseren we de Maasroute in de juiste richting te fietsen want door de stuwwal zijn er forse hoogteverschillen in de route die u wel een prachtig uitzicht bieden over de Maas. Misschien kent u de Mookerheide ook wel van de Slag van de Mookerheide in 1574 en de legende Kiste Trui. In de maand augustus staat de heide prachtig in bloei.

Via het Zevendal daalt u verder af en komt u terug in Plasmolen waar u een heerlijke – en welverdiende - kop koffie wacht bij een van de vele horeca gelegenheden.

Onderweg:
  • Natuurgebied Heumensoord
  • Natuurgebied de Mookerheide
Horeca-stop:
  • Herberg-Resaurant 't Zwaantje (Groesbeekseweg 106)  Mook
  • Grand Café de Mallejan (Mulderhofweg) Plasmolen
Knooppunt:
  • 42-41-28-44-45-50-35-36-37-38-11-10-9-32-33-47-46-42

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?