Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

Feestdagen en codetaal...

Vrijdag 06 mei 2016

Wel bijzonder een uitnodiging van de Nederlandse Ambassade, toch proberen een keertje te gaan! Ik weet dat ze dat in meer landen doen op Koningsdag, een studievriendin van mij heeft enkele jaren in Dubai gewoond en daar was dat ook. Wij hebben net weer de jaarlijkse Dodenherdenking en Bevrijdingsdag erop zitten. In onze regio is heel veel gevochten in de 2e Wereldoorlog en Mook heeft ook een Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest met 332 graven van vnl. Britse soldaten. Jaarlijks vindt hier op 4 mei een herdenking plaats met lokale maar ook internationale bezoekers. Dit jaar mocht onze oudste dochter Famke samen met een klasgenoot namens de basisschool bloemen leggen en een gedicht voorlezen. Goed dat ook kinderen weten dat de vrijheid waarin wij vandaag de dag leven er niet vanzelf is gekomen. In Groesbeek - een dorp verderop – is het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. In dit museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Vrijheid, een allesomvattend begrip: voor mensen in oorlogsgebied het enige dat ze wensen.

Mijn dochters (Famke, Noor en Cato) kennen gelukkig geen oorlog, behalve hetgeen ze op school leren over de 2e Wereldoorlog en wat ze op televisie zien over landen als Syrië. Ik hoop van harte dat het hier ook bij zal blijven! Voor Famke, Noor en Cato heeft het begrip vrijheid nog een hele andere betekenis, nl. vakantie. En wat doen die meiden dan het liefste….. : zelf op de fiets om met elkaar of met vriendinnetjes een ijsje te gaan eten bij de IJssalon Clevers bij ons om de hoek. Deze vrijheid krijgen ze het liefst elke dag maar aangezien dat niet mag, moet ik inmiddels in codetaal spreken als ik met mijn man William of een vriendin over Clevers praat. Want zelf lusten we natuurlijk ook weleens een ijsje en dat klinkt dan als volgt: ‘zullen we even naar CL in P lopen?’. Want kleine potjes hebben grote...

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?