Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

April en Octopus recept

Zaterdag 16 april 2016

Gelukkig hebben we de tuin in orde bij het nieuwe huis Casa do Sobreiro. Maar er moet hoognodig gemaaid worden.  Het gras staat wel een halve meter hoog. Want koud is het niet. Zoals je misschien wel gezien hebt op facebook hebben we afgelopen weekend een kameraadje voor Face opgehaald. Sinds Max er niet meer is, is ze erg onrustig, en vindt het lastig alleen te blijven. Peperoni, of wel Pepper, is een bijna Jack Russell. Een snoepje. Nog wel, want als ik het moet geloven zijn het ondernemende hondjes. Nou ze kan zich uitleven hier op de quinta. En Face, die is veel relaxter. Door de vele regen is de aanvoer van vis blijkbaar ook meer. Dat heb ik me bij de visboer laten “wijsmaken”.  Ik weet nooit wat ik moet kiezen bij zulk groot aanbod. Je weet ik vind het leuk om te koken, en nieuwe dingen uit te proberen. Zo maak ik al verschillende jaren Octopus klaar. In Nederland zie je ze nog niet zoveel. En de meesten mensen kennen alleen de taaie calamaris. Als ik mijn gasten dan heb weten te overtuigen toch eens die overheerlijke octopus te proeven, zijn ze verkocht. Hieronder mijn wijze van bereiden. (en die kan eigenlijk niet mislukken).

Voor 4 personen heb je ongeveer een schoongemaakte octopus nodig van 1,5 kilo.In een pan met dikke bodem een laag goede olijfolie
Laurierblad / 4- tal knoflooktenen / rode peper / en een half bosje peterselie.
Voeg de octopus in zijn geheel toe, en laat het in een uurtje zachtjes gaar stoven.
Als voorgerechtje kun je de tentakels in stukjes snijden en opdienen met een salsa van fijngesnipperde ui peterselie olijfolie en citroensap
Of als hoofdgerecht : de tentakels insmeren met wat sambal, en nog even op een grilplaat. Heerlijke salade erbij en je hebt een goddelijke maaltijd.
Ik weet dat jij niet zo’n visliefhebber bent, maar wie weet is er onder onze lezers van ons blog toch wel iemand die het wil proberen. En dan hoor ik uiteraard graag de reacties van jullie !! Succes en eet smakelijk !!

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?