Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

Een hete zomer 2016 en herfst in Noord-Portugal

Donderdag 27 oktober 2016
Ik weet voor veel Nederlanders was Portugal nu niet echt de favoriet om kampioen te worden. En dan nog maar te zwijgen over alle commentaren op Cristiano Ronaldo. Wat iedereen er van mag vinden, wij waren best trots dat Portugal ook eens een groot toernooi heeft mogen winnen.
Dan hadden we natuurlijk de jaarlijks terugkerende bosbranden. ’s Zomers zijn de bosbranden niet ongebruikelijk bij extreme droogte in Portugal. Algemeen bekend is inmiddels wel dat de meeste branden aangestoken worden. Express, onachtzaamheid, wat het ook is, het is een groot probleem. De Nederlandse media doet echter voorkomen alsof half Portugal in brand staat terwijl het meestal kleine brandhaarden zijn. De Portugese bevolking blijft er altijd vrij rustig onder. Gelukkig is Quinta dos Moinhos en omgeving gespaard gebleven. En dan zijn we alweer in de herfst beland. Een prachtige nazomer met af en toe een frisse maar welkome regenbui. De druivenpluk is nagenoeg overal klaar, en de wijnvelden kleuren prachtig rood en geel.  De geuren van de eucalyptusbomen zijn overweldigend, wat een aroma. De olijven beginnen al mooi te kleuren, en de hele goegemeente trekt er op uit om “frades” parasolzwammen te zoeken. De lekkerste gerechtjes maak je er van. Voor ons breekt de  tijd aan om wat bouwactiviteiten op te pakken. Maar ook om onze batterij weer op te laden. Een mooie wandeling maken en de omgeving opnieuw te ontdekken, want ook wij hebben nog lang niet alles gezien hier. 
Volgende keer in dit blog meer over de op handen zijnde onderhoudswerkzaamheden en verbouwingen.

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?