Kunnen we je helpen?
Theedoek
Fietsroute:  Liberation route Heumen-Mook (54 km)Fietsroute:  Liberation route Heumen-Mook (54 km)Fietsroute:  Liberation route Heumen-Mook (54 km)

Fietsroute: Liberation route Heumen-Mook (54 km)

Start nabij Vakantie bij Meeussen – Plasmolen / Mook

Met de Liberation Route Heumen-Mook verkent u in 54 km de omgeving en een aantal belangrijke plekken ten tijde van de 2e Wereldoorlog. U fietst via de plaatsen Mook, Groesbeek, Heumen, Overasselt, Nederasselt, Grave, Gassel en Katwijk . Op deze plaatsen werd ten tijde van 1944-1945 een zware strijd geleverd die heeft geleid tot de bevrijding van de Duitse bezetters.

Langs de route liggen luisterplekken (gemarkeerde veldkeien) waar een hoorspel te beluisteren is. Hier wordt door ooggetuigen – geallieerden, Duitse soldaten en burgers – verteld over hun belevenissen in 1944-1945. Onderweg kunt u stoppen voor een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hier krijgt u een indruk wat er in de omgeving is gebeurd aan het einde van WO II.

Kijk voor meer informatie over alles rondom de bevrijding op liberationroute.nl.
 

Onderweg:
  • bezoek aan Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek 

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?