Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

Iedere dag een andere wandelroute

Vrijdag 07 juni 2024
Eén van de favoriete bezigheden van onze gasten is wandelen.
Al jarenlang.

Hoewel wij de omgeving en de meeste wandelroutes kennen als onze broekzak, worden we nog regelmatig verrast. Omdat gasten net dat ene wandelpaadje gevonden hebben waar we zelf al jaren niet geweest zijn. Of omdat het uitzicht toch echt ieder jaargetijde -en dus tijdens iedere wandeling- anders is. On-Nederlands mooi wordt wel eens gezegd, maar dat blijven wij een rare uitdrukking vinden. Over de Mookerheide, de Sint Jansberg, richting Milsbeek en het Koningsven, of juist de andere kant op richting Groesbeek: er zijn mogelijkheden genoeg. Voor iedere dag is er een andere wandelroute.

Vanaf onze vakantiehuisjes in Plasmolen sta je meteen aan het begin van een wandelroute van zes kilometer rondom de Sint Jansberg. Wandelroute Sint Jansberg 6 km | Visit Noord-Limburg (visitnoordlimburg.nl) Vanuit Plasmolen loop je ook heel gemakkelijk een rondje rondom de Mookerplas. Op dit moment wordt hier trouwens volop gewerkt om dit recreatiegebied nóg mooier te maken. Als je verblijft in één van onze Buiten Hotelkamers naast Herberg ’t Zwaantje dan sta je meteen bij het beginpunt van de Mookerheide route, een wandeling van eveneens zes kilometer. De Mookerheideroute | Visit Noord-Limburg (visitnoordlimburg.nl) Het uitzicht over het Maasdal is hier echt de moeite waard! Op de website van Visit Noord-Limburg vind je nog veel meer wandelroutes in de buurt of iets verder Limburg in. www.visitnoordlimburg.nl/nl/wandelen

Ook richting Nijmegen is het mooi wandelen en ook hier zijn verschillende websites die je de weg wijzen. Op de website Wandelen - Rijk van Nijmegen (ivn.nl) vind je bijvoorbeeld de Twee Schansen route vanuit Mook, maar ook een route rondom de Duivelsberg in Berg en Dal. Volgens veel mensen valt deze in de categorie on-Nederlands vanwege het vele klimmen en dalen. Dit betekent wel dat je even met de fiets of auto naar het beginpunt moet, maar dat is de moeite waard. Ook de landelijk bekende N70 route is de moeite waard om af te reizen naar een beginpunt. N70 route Nijmegen - 14,2 KM (visitnijmegen.com) Deze wandelroute gaat over acht ‘bergen’, telt zo’n 500 traptreden en is een veelgebruikt oefenparcours voor hardlopers, trail lopers en lange afstand wandelaars. Dit betekent ook dat het er wel eens druk is.

En stel dat je bij thuiskomt wil zeggen dat je in iedere provincie gewandeld hebt, dan raden we aan om even met de pont of fietsbrug de Maas over te steken naar Brabant. Aanrader, dichtbij huis: Wandelroute Pontrondje - Toerisme en Recreatie in het Land van Cuijk

Inderdaad voor iedere dag een andere wandelroute. Of je nu een weekend, midweek of week te gast 

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?