Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

Kleine monumenten tijdens fietsen en wandelen

Donderdag 23 februari 2023
Het zit erop. De confetti is uit onze haren en de waslijn in onze achtertuin is gevuld met bontgekleurde en niet alledaagse outfits. Dat was carnaval. Nu opruimen, uitblazen, nagenieten en terug naar het normale leven. En op naar het voorjaar. Naar mijn idee markeert carnaval altijd het einde van de winter en betekent dit dat het voorjaar in aantocht is. Alhoewel ik geloof dat ik er dit jaar naast zit en dat we volgende week nog serieuze vorst kunnen verwachten…

Inderdaad: in onze regio werd weer volop carnaval gevierd. Toch hebben we ook ieder jaar in deze week gasten die carnaval niet kennen of juist ontvluchten. Op onze parken merk je er ook echt niets van. In het bos natuurlijk ook niet, dus dat maakt deze week nog steeds een heerlijke vakantieweek. Ook hebben we gasten die op carnavalszondag de optocht in het centrum van Groesbeek bekijken. Een heerlijke wandeling door het bos er naar toe, prachtige en creatieve praalwagens kijken en dan weer terug de rust opzoeken. Als geboren Groesbeekse ben ik lichtelijk bevooroordeeld, maar ook als je geen vierder bent, is die optocht echt de moeite waard. Nieuwsgierig? Volgend jaar is dat op zondag 11 februari.

Carnaval betekent ook dat onze regio van oudsher een katholieke regio is. Dat zie je terug als je hier rond wandelt of fietst. Her en der zijn bijvoorbeeld nog mooie authentieke kapelletjes te vinden. Bij ons in de straat, zo’n honderd meter van de entree van park Molendal, staat de Mariakapel Sterre der Zee, gebouwd in 1955. Even de brug over, richting Middelaar, staat nog een Mariakapel die oorspronkelijk stamt uit 1887. Een eenvoudige kapel waar vaak kaarsjes branden. De andere kant op, via de Mookerhei naar Groesbeek, iets voorbij ‘t Zwaantje vind je Boskapel de Biesselt. Voor veel mensen een herkenbaar rustpunt tijdens een wandeling of fietstocht. Wim Meeussen, de grondlegger van ons park en de vader van William, heeft met een groep vrijwilligers eigenhandig deze kapel gebouwd.

Zo staat onze omgeving vol met kleine en grote monumenten, mooie rustplekken en bijzondere (uit)zichtpunten die zeker een fietstocht of wandeling waard zijn. In iedere jaargetijde. Graag tot ziens! (in normale kleding).

ps: op de foto William met onze oudste dochter Cato

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?