Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

Kleine monumenten tijdens fietsen en wandelen

Donderdag 23 februari 2023
Onze regio is van oudsher een katholieke regio. Dat zie je terug als je hier rond wandelt of fietst. Her en der zijn bijvoorbeeld nog mooie authentieke kapelletjes te vinden. Bij ons in de straat, zo’n honderd meter van de entree van park Molendal, staat de Mariakapel Sterre der Zee, gebouwd in 1955. Even de brug over, richting Middelaar, staat nog een Mariakapel die oorspronkelijk stamt uit 1887. Een eenvoudige kapel waar vaak kaarsjes branden. De andere kant op, via de Mookerhei naar Groesbeek, iets voorbij ‘t Zwaantje vind je Boskapel de Biesselt. Voor veel mensen een herkenbaar rustpunt tijdens een wandeling of fietstocht. Wim Meeussen, de grondlegger van ons park en de vader van William, heeft met een groep vrijwilligers eigenhandig deze kapel gebouwd.

Zo staat onze omgeving vol met kleine en grote monumenten, mooie rustplekken en bijzondere (uit)zichtpunten die zeker een fietstocht of wandeling waard zijn. In iedere jaargetijde. Graag tot ziens! (in normale kleding).
 

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?