Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

Op vakantie in het Rijk van Nijmegen…

Dinsdag 07 september 2021
Vandaag wil ik het eens hebben over het Rijk van Nijmegen; een werkelijk prachtig stukje Nederland.

Te beginnen bij de stad zelf. We weten officieel niet of het dé oudste stad van Nederland is (volgens Maastrichtenaren absoluut niet!) maar dat de Lange Hezelstraat de oudste winkelstraat is, is een feit. Een bezoekje door deze straat is zeker de moeite waard en volgens ons is het zelfs de leukste winkelstraat van Nijmegen! In de straat vindt je het contrast tussen de oude winkelpanden en de nieuwe opkomende hippe restaurants, boetiekjes en winkels. En dat straatbeeld is vrijwel uniek in Nijmegen. De reden hiervoor is dat de panden in de straat ondanks het bombardement op Nijmegen grotendeels gespaard zijn gebleven.

En kom je buiten de stad, dan kom je terecht in het ‘Rijk van’; een grote cirkel om de stad met de meest prachtige natuur van Nederland. Aan de zuidkant van het Rijk van Nijmegen ligt ons mooie Plasmolen en Mook. Nu denkt u waarschijnlijk ‘maar Plasmolen - Mook ligt toch in de provincie Limburg’? Daar heeft u helemaal gelijk in: maar 100% Limburgs voelen we ons niet, hier zo op de grens met Gelderland en Brabant! Natuurlijk dragen we wel de bekende ‘Limburgse gastvrijheid’ uit als we onze gasten vertellen over de mooie natuur en bijzondere plekjes in het Rijk van Nijmegen. Eenmaal enthousiast houden we dan vaak niet meer op, zoveel moois is er te zien. Om te beginnen natuurlijk de Mookerheide; het afwisselende gebied waar u overal waar u kijkt de prachtige heuvels en de stromende Maas met de mooie Maasheggen ziet. En vergeet vooral ook de sprookjesachtige Sint-Jansberg niet, gelegen op de stuwwal tussen Nijmegen en de Duitse stad Kleef. En de Mookerplas (in de volksmond de Siep) met haar mooie zandstrand ligt slechts 500 meter van ons parkje.  Ook een bezoekje aan onze Duitse buren is zo gebracht en voor de wijnliefhebbers adviseren we een fietstocht langs de wijngaarden in Groesbeek.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ik kan daar 1 ding opzeggen, kom gauw naar Vakantie bij Meeussen en ontdek het met uw eigen ogen!
 

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?