Theedoek
WandelenWandelenWandelenWandelen

Wandelen

De ‘bijzondere wandeling’ is een heerlijke zomerse wandeling. Deze wandeling begint bij een van onze parken, voert u langs het water, door het leuke plaatsje Mook waar het standbeeld van Kiste Trui staat, door het bos en naar de hoger gelegen indrukwekkende Mookerheide.

Om twee redenen is deze wandeling zeker de moeite waard. Ten eerste loopt u door prachtige afwisselende natuur in een bijna on-Nederlands mooi landschap. En u loopt op historische grond. In dit gebied vond, op 14 april 1574, de Slag op de Mookerheide plaats. (Wellicht heeft u ons filmpje hierover al gezien.) Met deze wandeling dwaalt u langs een aantal interessante plekjes die hier, op de een of andere manier, nog herinneren aan deze bijzondere gebeurtenis in onze vaderlandse geschiedenis.  

Tijdens deze wandeling krijgt u van ons Kiste Trui munten mee. Deze munten kunt u bij  ’t Zwaantje, De Plasmolense Hof, De Pannekoekenbakker en bij ’t Koeskeshuus inleveren. Om het hele verhaal  van onze vaderlandse geschiedenis te weten te komen zult u deze route moeten wandelen. Tijdens de route ontdekt u iedere keer een klein stukje van het verhaal…..

Als u gebruikt wilt maken van deze 'wandel special' dan bedragen de kosten € 5,00 p.p. Tevens kunt u dan gratis de app "Loop naar de Mookerhei" downloaden.

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?