Kunnen we je helpen?
Theedoek
Wandelroute: Mooiste plekjes van Plasmolen en MookerheideWandelroute: Mooiste plekjes van Plasmolen en MookerheideWandelroute: Mooiste plekjes van Plasmolen en MookerheideWandelroute: Mooiste plekjes van Plasmolen en Mookerheide

Wandelroute: Mooiste plekjes van Plasmolen en Mookerheide

Richard Meeussen, inderdaad familie van, geniet elke keer van de prachtige omgeving waar hij is geboren en getogen, De Biesselt. Omdat hij ook ú wilt laten zien wat het mooie natuurgebied te bieden heeft, heeft hij een wandelroute gemaakt langs de mooiste plekjes van de Biesselt en de Plasmolen. Bent u niet goed ter been? Dan kunnen we u beter een andere route aanraden. Deze route bevat namelijk een aantal steile klimmen en steile afdalingen en kan nat of drassig zijn.

Tijdens deze route komt u een hele imposante en mooie beuk tegen. Dit is het hoogste punt van de St. Maartensberg (66 meter). De hoogtes op de Sint Jansberg en de Mookerheide zijn ontstaan door een stuwwal in de voorlaatste ijstijd. De Jansberg is de enige in Nederland waar de ligging van een gletserjertong is vastgelegd (kunnen we maar mooi zeggen). Ook wandelt u over een bijzonder stukje geschiedenis, De Mookerheide. U kunt het zich bijna niet voorstellen maar hier vond de Slag op de Mookerheide plaats tijdens de  Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden.  En tijdens de Tweede wereldoorlog werd er ook flink gevochten met de Operatie Market Garden. Gelukkig kunnen wij dezer dagen de pracht van dit natuurgebied op een andere manier beleven.

Startpunt: Herberg Restaurant ’t Zwaantje
Lengte:

Tip: Herberg Restaurant ’t Zwaantje is niet alleen een geschikt punt om uw wandelroute te beginnen maar ook een goed punt om na een stevige wandeling een lekker broodje te eten.

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?