Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

Doe jezelf een museum kado

Zaterdag 12 november 2022
Dat moeten we vaker doen. Dat zeggen wij steevast tegen elkaar als we bij een museum naar buiten stappen. Meestal zijn we namelijk verrast. Hebben we iets gezien dat je niet iedere dag ziet. Verhalen gehoord die we nog niet kenden. Zijn we wijzer geworden over andere culturen. Of zijn we juist ‘verdwaald’ in het verleden. Kortom: we waren even in een andere wereld. Als dat geen ontspanning is.

We doen het dus te weinig. Gelukkig hebben we de meeste musea in onze regio wel bezocht. Nijmegen en Berg en Dal hebben echt een aantal toonaangevende musea. Het Vrijheidsmuseum is bijvoorbeeld echt uniek. Voorheen heette dit museum het Bevrijdingsmuseum, maar de nieuwe naam past beter bij het bredere karakter. Ongelooflijk hoeveel geschiedenis er in onze regio ligt! Ook het Afrikamuseum is de moeite waard. Op dit moment is er een nieuwe tentoonstelling te zien, met de naam ‘Helende krachten’. De verhalen hierover zijn veelbelovend. Handig om te weten: de toekomst van dit museum is ongewis, maar het museum is in ieder geval nog heel 2023 geopend. Wacht dus niet te lang…

Ook het centrum van Nijmegen (vanuit onze parken in Plasmolen heel gemakkelijk met de bus bereikbaar) heeft veel bijzonders. Het Valkhof is helaas voorlopig gesloten, maar het MuZieum zou voor iedereen verplichte kost moeten zijn. Het gaat over zien en niet-zien en het opent echt je ogen. Ook De Bastei is erg leuk, ook voor kinderen. Misschien ken je het nog als de Stratenmakerstoren, maar nu echt een museum van formaat met mooie architectuur. Ga ook vooral even naar het museum café voor het mooie uitzicht. En als je er toch bent… naast De Bastei zit Velorama, het enige fietsmuseum van Nederland.

Je kunt natuurlijk ook in Mook-Molenhoek de trein pakken en uitstappen in het centrum van Venlo. Dan ben je in no-time in het Limburgs Museum. Ook een aanrader. En Venlo is ook een leuke stad met onvervalste Limburgse horeca. Inderdaad: als je er toch bent. Veel plezier gewenst!
 
 

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?