Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

Vakantieweer

Woensdag 13 september 2023
Wat zou het meest besproken onderwerp zijn van de afgelopen weken? Ik heb het niet uitgezocht, maar ik durf er best wat onder te verwedden dat dat het weer is. Hollandse regen, Italiaanse hagelballen, Sloveens overstromingen en Franse codes rood. En nog veel meer. Onze kinderen hebben me al meewarig gevraagd “of vroeger alle zomers zo waren”. In dat geval was ik als kind echt te beklagen. Ze vinden trouwens sowieso dat ik een armoedige jeugd had, want hoe kun je nu leven zonder wifi, Snapchat en pakketdiensten? Maar goed, dat is een ander gesprek. Terug naar het weer. Wat is het ideale vakantieweer? En was het inderdaad zo slecht?

Ik moest de afgelopen tijd vaak denken aan horecaondernemers aan de kust. Die hoor je vaak zeggen dat ze geen last hebben van het weer, maar van de voorspelling. Mensen trekken namelijk hun plan op basis van de weersvoorspelling. En die is regelmatig veel negatiever dan de werkelijkheid. Natuurlijk, ook ik vind de wereld mooier als de zon schijnt, maar zelfs bij minder zonnig weer kan een vakantie geslaagd zijn. Als je je tenminste maar niet laat weerhouden om gewoon wat te gaan doen in plaats van bij de pakken neer te zitten. Tot rust komen en samen herinneringen maken, lekker cliché, maar daar draait vakantie om. Zo vertelde een vriendin mij laatst dat haar gezin altijd smakelijk moet lachen bij de herinnering aan een totaal verregende bergwandeling in Zuid-Duitsland. Door de harde regen en het naderende onweer was de gondel buiten gebruik, waardoor ze strandden in een overvolle berghut waar ze zo ongeveer bij wildvreemden op schoot zaten. Uiteindelijk besloten ze toch maar door de regen de afdaling naar beneden te maken en waren ze echt tot op hun bot nat. De kinderen weten nu nog welke grappen ze onderweg gemaakt hebben om de moed erin te houden. Of hoe ze achteruit liepen omdat dat minder pijn leek te doen in de kuiten.

Berghutten hebben we in onze directe omgeving niet. Maar aan leuke koffietentjes op loop- en fietsafstand is geen gebrek. Aan andere minder-mooi-weer-alternatieven evenmin. Wat dacht je van een bioscoop, subtropisch zwemparadijs, binnenspeeltuin of bowlingbaan op maximaal 20 autominuten afstand? Of van meer dan vier interessante musea in Groesbeek en Nijmegen, dus op nog geen half uur met de auto? En met een dag heerlijk cocoonen is ook niets mis. Ieder vakantiehuisje heeft een goed uitgeruste keuken en er zijn genoeg mini-biebs in de buurt voor het nodige leesvoer. En als we het dan toch over voorzieningen hebben: in ieder huisje staat een wasmachine, droogrek en strijkplank, dus die natte kleding kunt u de volgende dag gewoon weer aan. Zo maken we gewoon van ieder weer vakantieweer!

Desondanks hopen we natuurlijk op een zonnige nazomer. En er zijn in september nog een aantal vakantiehuisjes vrij. Dus… graag tot ziens!
 

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?