Kunnen we je helpen?
Theedoek
Nieuws

On-Nederlands mooi?!

Woensdag 26 april 2023
Heerlijk, voorjaar! Een fijne manier om dat te vieren is een wandeling. Even wat wandeltips op een rijtje.

De paden op, de lanen in. Onze omgeving is écht mooi om te wandelen. Onze vakantiehuisjes in Plasmolen liggen aan de voet van de Sint Jansberg. En verblijf je in een nieuwe boshotelkamer of in een vakantiehuisje op Schuttersoord in Mook, dan slaap je aan de rand van de Mookerheide. Je wandelt dus zo de natuur in. Bij onze receptie zijn natuurlijk wandelroutes verkrijgbaar, in verschillende afstanden. Bovendien ligt er nog meer wandelmogelijkheden om de hoek. Denk eens aan het Eendenmeer in Afferden, onderdeel van Nationaal Park de Maasduinen. Of de beroemde N70 Natuurwandelroute in Berg en Dal, op zo’n 10 kilometer vanaf onze parken. Een route van 14,2 kilometer en 375 hoogtemeters. ‘On-Nederlands mooi’ hoorde ik laatst iemand zeggen. Een uitdrukking waar wij ons trouwens echt over verbazen. Alsof er in Nederland niet meer mooie plekken te vinden zijn.

Verblijf je bij ons, dan is het de moeite waard om van tevoren even de agenda van Natuurmonumenten te checken: https://www.natuurmonumenten.nl/agenda Zij organiseren namelijk regelmatig een bijzondere wandeling of excursie. Een aanrader is de excursie over Landgoed Mookerheide. Je ontdekt dan alles over de natuur op het landgoed, maar ook over de restauratie van het unieke jugendstil Jachtslot. https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/mookerheide/projecten/een-uniek-landgoed
Binnenkort gaat het Jachtslot ook weer open voor publiek. Prachtig gerestaureerd, gloednieuw ingericht, nieuwe exploitant; zeker weten de moeite van een wandeling waard!

Nog een tip is een tocht via het Genneperhuis naar -je raadt het al- Gennep. Een wandeling van zo’n 1½ uur, lekker lunchen in het centrum en weer terug. En stel dat het terras lonkt en de terugweg te lang wordt… vanuit Gennep rijdt twee maal per uur een bus naar Plasmolen. Ook leuk is het om de Maas over te steken en via de nostalgische veerpont of fietsbrug in het Brabantse Cuijk te belanden. Of de andere kant op: via het bos en de hei naar het levendige centrum van Groesbeek. Grappig om te weten: dat is dan weer provincie Gelderland. En zo kun je dus in drie provincies gewandeld hebben in één vakantie. En toch echt in Nederland. Veel plezier gewenst!
 

Ook dit is Vakantie bij Meeussen...

Naast een gezellige vakantie met het gezin zijn er nog genoeg andere mogelijkheden:
Bijvoorbeeld opzoek naar een bungalow met prachtig uitzicht? Net uw huis verkocht, maar wacht u nog op de sleutel van uw nieuwe huis?
Of uw personeel uit het buitenland (met het hele gezin) tijdelijk huisvesten?